Κοιλιακό μασάζ

Κοιλιακό μασάζ των Iνδιάνων της Κεντρικής Αμερικής

Μία εξαιρετική τεχνική μασάζ, που δρώντας μηχανικά και αντανακλαστικά, οδηγεί τα νεύρα, τα αγγεία και τα μαλακά μόρια σε ήπια λειτουργία και φυσιολογικούς ρυθμούς. Επίσης οδηγεί τα εσωτερικά κοιλιακά όργανα στη σωστή τους ανατομική θέση, προσφέροντας ομαλοποίηση των συστημάτων της περιοχής της κοιλιάς, ευεξία, αποτοξίνωση και δυνατότητα μετασχηματισμού.

Ακόμη, με το κοιλιακό αυτή μασάζ, ανασηκώνεται απαλά η μήτρα στις γυναίκες και οδηγείται στην ιδανική της θέση στο κατώτερο τμήμα της λεκάνης. Η μήτρα διατηρείται στη θέση της, με περισσότερους από 10 συνδέσμους. Οι σύνδεσμοι αυτοί, όταν καταπονούνται μετατοπίζουν την μήτρα σε λάθος θέση, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πόνοι και διάφορα άλλα συμπτώματα και δυσλειτουργίες.

Αυτή η ποιοτική και αναβαθμισμένη ειδικότητα μασάζ, βασίζεται σε αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές των Ινδιάνων της κεντρικής Αμερικής. Οι εξατομικευμένοι χειρισμοί βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των σπλάχνων, διαλύουν τις σωματικές εντάσεις απελευθερώνοντας από την κοιλιακή χώρα την φυσική και την συναισθηματική φόρτιση και υπέρ-λειτουργία. Απευθύνεται και στα δύο φύλα και προσεγγίζει ψυχοσωματικές δυσλειτουργίες και ήπια προβλήματα στην ενεργειακή ροή μέσω του νευρικού συστήματος (αντανακλαστική επίδραση) και στους ιστούς του σώματος(μηχανική δράση).

Το ειδικό μασάζ κοιλιακής χώρας των Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής, έχει συγκεκριμένες αντενδείξεις που αναλύονται εκτενώς, ενώ κατά τα άλλα συνιστάται σε όλες τις γυναίκες, ακόμη και σε αυτές που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή, διότι βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό η αιματική και η λεμφική κυκλοφορία, αυξάνεται ο βαθμός οξυγόνωσης των ιστών και μειώνεται ο σχηματισμός συμφύσεων και ουλώδους ιστού.