Αρωματοθεραπεία

 Πρόκειται για μια φυσική – ολιστική μέθοδο η οποία βασίζεται στη χρήση «ειδικών» λαδιών τα οποία ονομάζονται «αιθέρια έλαια».  Είναι ένας ιδιαίτερος κλάδος της Φυτοθεραπείας, που στηρίζεται στη χρήση των αιθέριων ελαίων, με σκοπό ο οποίος    εξατομικεύεται ανάλογα με τον κάθε έναν από εμάς. ευεξίας και υγείας.  Είναι μια από τις  αρχαιότερες και πιο φυσικές  μεθόδους, φροντίδας και ομαλοποίησης. Οι ρίζες της  φτάνουν έως στις αρχαίες χώρες της Αιγύπτου, και της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Η Αρωματο-θεραπεία, όπως δηλώνεται και από την ονομασία της, διαχειρίζεται τη χρήση αιθέριων ελαίων για τη βελτίωση της υγείας και την εξ ισορρόπηση του ανθρώπου ως ενιαίου συνόλου, σε σωματικό και νευρολογικό επίπεδο. Είναι μια μορφή συμπληρωματικής-εναλλακτικής συνεδρίας που χρησιμοποιεί σαν μέσο τα «ειδικά έλαια».

Τα αιθέρια έλαια, είναι πτητικές ουσίες, που παράγονται σε συγκεκριμένα μέρη των φυτών. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι είναι τα προϊόντα του μεταβολισμού των φυτών, που στοχεύουν στην προστασία του φυτού από διάφορες ασθένειες, στην έλξη των εντόμων επικονίασης ή και στην απώθηση των αρπακτικών ζώων.  Έρευνες έχουν δείξει ότι αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιούνται σαν αγωγή υγείας πολλών περιπτώσεων, αλλά και στις αισθητικές περιποιήσεις προσώπου και σώματος. Συνδυάζονται θαυμάσια με άλλες συμπληρωματικές και εναλλακτικές μεθόδους πρόληψης και αποκατάστασης της οργανικής φυσιολογίας.

Γενικότερα, η Αρωματο-θεραπεία είναι μία σύγχρονη φυσική μέθοδος υποστήριξης,  η οποία με ένα επιστημονικά δοκιμασμένο και ασφαλή τρόπο, βοηθάει την διατήρηση των φυσιολογικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος, την απελευθέρωση των δυσλειτουργιών του οργανισμού και τη γενικότερη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.