Αγιουρβέδα (Ayurveda)

Αγιουρβέδα..η γνώση της ζωής..

Η Ayurveda (Ινδική Ιατρική) ετυμολογικά σημαίνει «η γνώση της ζωής» και χρησιμοποιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, τεχνικές χειρομαλάξεων για την χαλάρωση των μυών, την απελευθέρωση των εντάσεων του σώματος και την συνολική εξισορρόπηση, ομαλοποίηση και αποτοξίνωση.

Αγιουρ-βέδα, η επιστήμη της γνώσης, η επιστήμη της ζωής. Ο άνθρωπος, η φύση και ο Κόσμος είναι το ίδιο και το αυτό. Όταν η νόηση διαταράσσεται, το σώμα υποφέρει. Όταν το σώμα υποφέρει, διαταράσσεται η νόηση. Σημαντικό ρόλο για την ισορροπία της νόησης και του σώματος παίζουν οι σωματότυποι, στα σανσκριτικά Doshas (VATA-PITTA-KAPHA).

Στην θεωρία της, η αγιουρβέδα μάς αναφέρει ότι στην φύση υπάρχουν 5 στοιχεία και 3 ενέργειες που τα επηρεάζουν. Τα στοιχεία είναι: o χώρος, ο αέρας, η φωτιά, το νερό και η γη. Αντίστοιχα, οι ενέργειες είναι: 1. H ενέργεια vata, που περισσότερο ταιριάζει στο χώρο και στον αέρα. 2. Η ενέργεια pitta που είναι η ενέργεια της φωτιάς 3. Η ενέργεια kapha που συνδυάζεται με το νερό και τη γη.

Οι θεραπείες της Αγιουρβέδα γίνονται με παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας θεραπευτικά έλαια και βότανα. Το παραδοσιακό ξύλινο κρεβάτι και τα χάλκινα αντικείμενα συμπληρώνουν τις θεραπείες. Η αποτοξίνωση του οργανισμού, με την τεχνική του Pancha karma είναι το πιο σημαντικό σημείο, αυτής της ξεχωριστής τέχνης & επιστήμης.

Η Αγιουρβέδα αλλά & όλη η φιλοσοφία & η πρόθεση της παροχής υπηρεσίας & της εκπαίδευσης της Wellness & Health Academy, είναι, να θεραπεύει την αιτία και όχι το σύμπτωμα..

 Η γνώση του σύμπαντος βρίσκεται μέσα στη σοφία του σώματός μας. Κάθε μας κύτταρο κρύβει την κοσμική νοημοσύνη. Γνωρίζουμε την κοσμική αρμονία την ισορροπία του οργανισμού και της ψυχής μας. Και αφού έχουμε τη γνώση εντός μας, είναι απλό να ξαναθυμηθούμε. Με μια ήπια, απλή φροντίδα & υποστήριξη.

Περιεχόμενα μαθήματος :

 1. Ιστορία του Αγιουρβέδα.
 2. Θεωρία του Αγιουρβέδα.
 3. Vata – Pitta – Kapha ενέργειες του Αγιουρβέδα.
 4. Έλαια – Βότανα – Διατροφή του Αγιουρβέδα.
 5. Αγιουρβεδικό massage.
 6. Marma points & ayurveda.
 7. Shirodara Ayurveda.
 8. Ear – Nose – Eyes Ayurveda cleaning / detox.
 9. Thai/yoga massage.
 10. Ayurveda-Yoga theory & practice.

Προσφέρονται :

 • Ύλη όλων των ειδικοτήτων σε γραπτή & σε ηλεκτρονική μορφή,
 • Πλούσια Βιβλιογραφία,
 • Πιστοποιητικό εκπαίδευσης,
 • Τεχνογνωσία για την υλοποίηση των ειδικοτήτων σαν παροχή υπηρεσίας στη σύγχρονη κοινωνία,
 • Αποδεδειγμένη υποστήριξη σε επίπεδο δημιουργίας & προώθησης βιογραφικού,
 • Υποστήριξη σε επίπεδο δημιουργίας κέντρου ευεξίας, χαλάρωσης, αποκατάστασης.